Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2014 20:51 - ОПЕРАЦИЯ "БОИНГ"
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1000 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Операция „Боинг” image Публицист, есеист, политически анализатор, кинодокументалист; един от създателите на Русенския комитет и Клуба за подкрепа на гласността и преустройството, вечен дисидент, преди 10 ноември са забранени 2 нейни книги, 2 сценария и 1 пиеса; автор на над 2 000 публикации; носител на многобройни награди за публицистика и документално кино.Автор: Велислава Дърева 24.07.2014 |  Видяна 2139 пъти Операция „Боинг”        

/Поглед.инфо/ 7 причини за една провокация

Ако го нямаше този „Боинг”, трябваше да бъде измислен. Когато една война не върви според плановете на тия, които я финансират, легитимират и рекламират като световно благо в името на човечеството, идва ред: а) на провокациите – колкото по-кървави и чудовищни, толкова по-добре; б) на фалшификациите – колкото по-очевидни и прозрачни, толкова по-добре, и в) на манипулациите – колкото по-откровени и еднозначни, толкова по-добре.

Войната на САЩ (чрез Украйна и за нейна сметка) срещу Русия (и Европа - за наша сметка) - тази война зацикли. На САЩ и на тяхната подопечна хунта в Киев отчаяно им трябваше повратна точка, tipping point. Трябваше им провокация, която да потресе света от ужас и да го разтърси от гняв.

И провокацията падна от небето във вид на 298 загинали. САЩ и Киев посрещна гибелта на тези невинни хора като дар от Господа, като манна небесна. Забелязахте ли дивия възторг на САЩ и Киев, едва прикрит зад гримасата на неутешима скръб? Доловихте ли радостните трели в осъдителните гласове на Кери и Маккейн, на Яценюк и Порошенко? Видяхте ли тържествуващите пози на тези треторазрядни Фортинбрансовци, разположени свойски сред зловещия интериор от трупове? Чухте ли, най-сетне, победния фалцет на нашенските патологични русофоби, които насън взривяват паметника на Съветската армия, а наяве бленуват пълното разорение и разчленяване на Русия?

За цялата тая компания самото съществуване на Русия е лична обида, а всяко ругателство, всяка клевета срещу Русия, срещу всичко руско, има ефекта на афродизиак.

„Боинг 777” още се разпадаше във въздуха, а САЩ и отгледаните от тях олигархично захлебени нацита, тез свидни рожби на фалиралия еднополюсен хегемон, немедленно откриха виновника за трагедията, и го посочиха назидателно, и го осъдиха мълниеносно – Русия и президента Путин лично. И започнаха да произвеждат фалшифки, да ги тиражират и преповтарят като аргументи и факти, за да изпреварят разследването, да го дискредитират, да облъчат и разпалят вездесъщото обществено мнение.

Някога Колин Пауъл размахваше несъществуващи „доказателства”, че Ирак имал оръжия за масово поразяване, след една година се покая, ЦРУ го било подвело, обаче САЩ и коалицията на желаещите пудели вече бяха разбомбили Ирак, а петролният бизнес на Дик Чейни и Кондълиза Райс процъфтяваше.

Сега, за да не стане някоя инфекция, Джон Кери не се хваща на тъпи цереушки въдици, ами направо вади „доказателства” от изобилния „улов” в социалните мрежи, цитира „прихванати разговори между сепаратистите” (фалшификат, който самите фалшификатори набързо изтриха, щото от нетърпение го бяха хвърлили в мрежата 24 часа преди катастрофата), позовава се на „видеозаписи”, на които се „виждало”, как Русия вкарва през границата цяла система „Бук” (даже три!), а после как я изкарва през Краснодон, и една ракета липсва.

От което следва - какво? Че или украинските граничари са идиоти, та оставили въпросната система „Бук” (даже три!), която се състои не от една установка, а от кавалкада военна техника, да дефилира през границата като на Деветомайски парад. Или руснаците са кретени, та домъкнали цялата тази кавалкада, колкото да свалят един граждански самолет и не се сетили един брезент барем да метнат, че да прикрият липсата на една ракета. Вярно, във видеозаписа една самотна установка „Бук” наистина дефилира като на парад, само че не в Краснодон (който е на хвърлей от руската граница), а на 250 км. на запад, в Красноармейск (който от май е под контрола на майдановците), и на всичко отгоре установката си има бордови номер – 312 и може да бъде засечена светкавично.

Джон Кери и Съветът по национална сигурност на САЩ услужливо повтарят гузните измишльотини на Порошенко, Яценюк и Аваков, те пък се сподобиха с вископоставен говорител. А САЩ пенсионираха по непригодност ЦРУ и го замениха с майдановски фейсбукари, блогъри и самородни холивудски таланти от Бесен сектор, които потресоха света със зловещи „разкази” за това, как „гнусните терористи откраднали телата на загиналите”, как „ги измародерствали” и „вече пазарували с техните кредитни карти”, гадовете!

За САЩ и Киев има само 1 версия – самолетът е свален от „проруските копелета” и лично от Путин, понеже „няма душа”, според компетентното свидетелство на вицепрезидента Байдън. Когато нямаш доказателства, преминаваш към „аргументите” на инквизицията.

Версиите са най-малко 6 – самолетът е свален с ракета „земя-въздух” (ЗРК „Бук”); с ракета „въздух-въздух” (изстреляна от боен самолет); с взривно устройство в „Боинг”-а (терористичен акт с неизвестни извършители); поради технически причини; поради човешка грешка; по нелепа случайност.

Опълченците нямат ЗРК „Бук”, нито бойни самолети. Но майданската войска има на разположение 27 ЗРК „Бук” (други казват 60) и не знам колко бойни самолета. Знам само, че тези самолети връхлитат върху болници, училища, детски градини, родилни домове, камиони с ранени, фабрики, жилища, православни храмове и манастири (все „легитимни цели” на управляващите нацита); избиват беззащитни хора и ги изгарят с фосфорни бомби - защото са руснаци (което е престъпление) или говорят руски (което е престъпление), и те също са „легитимни цели”, а не „попътни жертви”.

Защо украинските диспечери са променили коридора на „Боинга”? За да прелети над точното място в точното време? Няма отговор. Какво прави над точното място в точното време американски спътник? Наблюдава? Контролира? Насочва? Снима? Къде са космическите снимки? Няма отговор. Къде са записите от разговора на диспечерите с екипажа? Няма отговор. Защо украински боен самолет СУ-25 ескортира „Боинг”-а? За да не се отклони от пътя към смъртта или да го отстреля отблизо, за по-сигурно? Няма отговор.

На тези въпроси отговор няма.

Но на други – има.

Кому е изгодно? Единствено и само на Бесен сектор и на техните американски ментори, които от началото си търсят повод за война, casus belli.

Защо беше извършена тази престъпна провокация? И защо точно в този момент?

1. Защото Русия не се поддава на никакви опити да бъде вкарана във война.

2. Защото Крим се завърна в Русия, а вече трябваше да е окупиран от САЩ и НАТО. Обещавам ви по-подробен анализ на тази тема.

3. Защото Русия се завърна в Латинска Америка. В неприкосновения заден двор на САЩ! Ах, какво кощунство! Ах, какво светотатство! А се правеше, че се е оттеглила завинаги! Ах, какво коварство! САЩ си въобразяваха, че Русия ще продължи да отстъпва лежерно и ще чака, в прилив на наивност, САЩ да й отвърнат с благодарности. Тази политика приключи.

Русия изтласка САЩ от „собственото” им ранчо, където те вилняха повече от 100 години, организираха военни преврати, отглеждаха си хунти и наркобосове, назначаваха си марионетъчни диктатори-фашизоиди, разориха, ограбиха и заробиха цяла Южна Америка, превърнаха я в един огромен затвор, в един чудовищен концлагер, погубиха най-светлите личности – инквизираха ги зверски, разстрелваха ги, бесеха ги, взривяваха ги, на парчета ги рязаха, а техните останки хвърляха от хеликоптери над джунглата, и целия този вековен кошмар - за да смажат всяка мисъл за свобода и независимост!

Обаче магичната America Latina се измъкна изпод желязната пета. И днес латиноамериканските държави подписват договори с Русия. Истински договори, а не грабителски, не загробващи.

4. Защото срещата на БРИКС в Бразилия учреди собствена Банка за развитие с капитал от 100 млрд. долара и резервен Валутен фонд за още толкова. Банката и Валутният фонд на БРИКС настъпиха яко САЩ по долара, МВФ и Световната банка, и отхвърлиха диктата на бруталния американския интерес.

Страните от БРИКС представляват 42% от населението на планетата (най-големият пазар), 20% от глобалната икономика, създават 30% от световния БВП, държат 17 % от глобалната търговия (6, 14 трилиона долара) и 11% от инвестициите в световен мащаб,притежават огромни природни ресурси, промишлена база и професионални кадри.

BRICS е акроним от имената на английски на Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР (Brazil, Russia, India, China, South Africa). На английски bricks означава тухли.Едва ли през 2001-а кръстникът на БРИКС-Джим О`Нийл, анализатор на Голдман Сакс, е подозирал, че с тези тухли ще бъде изграден един нов, многополюсен свят - свят без хегемон, който безцеремонно натрапва своя алчен егоцентризъм на всички останали, и решава кой, как, защо и дали изобщо ще живее.

И „Боинг 777”, с 298 души на борда, рухна. На другия след завръщането на Путин от латиноамериканската обиколка и срещата на БРИКС.

5. Защото няма битка за Украйна, има война срещу Русия. Войната срещу Русия е война срещу Европа. Целта на САЩ е да организират контролиран хаос в Украйна (контролиран от тях), да прекъснат доставките на руски газ за Европа, да предизвикат необратим разрив между Европа и Русия, да си присвоят газопреносната система на Украина, да натресат в Украйна своите ракети, бази и шистови сонди, да принудят Европа да внася шистов газ, да заграбят европейските пазари, да подчинят европейската икономика, да превърнат Европа в своя нов заден двор, да изолират Русия и да я натрошат на ситни държавички. И по тази тема ви обещавам по-подробен анализ.

6. Защото европейското обществено мнение, смутено от кървавия разгул на Бесен сектор, най-сетне започна да се преобръща. Въпреки примитивния, провинциален, русофобски разгул на западните медии и въпреки тяхната русофобска наркозависимост.

7.Защото този обрат трябваше спешно да бъде смален, обезсмислен и дискредитиран, а потресението на Европа от престъпната политика на киевската хунта да бъде завърнато в „правилната”, антируска канавка.

Да бъдат забравени масовите убийства и всекидневните престъпления на неонацистите срещу човечеството. И не само да бъдат забравени – да бъдат оправдани и героизирани.

Да бъде забравено момченцето от Славянск, простреляно в сърцето, защото имало георгиевска лентичка на ризката. Да бъдат забравени избитите в Мариупол, в Луганск, в Донецк, в Краматорск. Да бъдат забравени жертвите - разстреляни, взривени, разчленени, разкъсани, осакатени. Да бъдат забравени руските журналисти, убити хладнокръвно. Да бъде забравена Одеса, превърната в бандеровски крематориум. Да бъдат забравени онези 46 души в Одеса – изпепелени живи, задушени, доубити с метални прътове. Да бъдат забравени бежанските колони към Русия, които надхвърлиха 2 милиона.

И не само да бъдат забравени – да бъдат осъдени. Като престъпници и терористи. Защото са „москали”, сиреч – руснаци. А Бесен сектор е определил тяхната съдба: „Москалiв-на ножi, Путиняку – на гiлляку!Хто не скаче – той москал!”. „Москалите – под ножа, Путин – на въжето! Който не скача, е москал!”.

Затова става дума.

Още не знаем дали катастрофата на „Боинг”-а е случайност, грешка или зла умисъл, терористичен акт, провокация или атентат. Но злоупотребата на САЩ и Киев с трагедията е факт. Тази безсрамна злоупотреба, този черен, първобитен, русофобски и пронацистки ПиАр, е атентат срещу морала, мисълта и съвестта на човечеството. Целта на този атентат е потресаваща, и тя се побира в една страшна, всеобемаща дума – война. Това е същността на престъпната „Операция „Боинг” – и в прекия смисъл, и в пропагандния.

Днес цената я плащат 298 невинни.

А утре?

Всъщност – има ли значение за величието на САЩ?

Никакво.


Прочети цялата статия тук: Операция „Боинг” - Велислава Дърева - Поглед Инфо



Гласувай:
4



1. aboychev - ВЕЧНИЯТ ВИ ПРОБЛЕМ Е
25.07.2014 08:59
ВЕЛИЧИЕТО НА САЩ
С НЕГО ВИНАГИ СЪИЗМЕРВАТЕ
СОБСТВЕНОТО СИ НИЩОЖЕСТВО
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10315978
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031