Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2011 21:24 - Защо не харесваме християнството
Автор: hektor666 Категория: Новини   
Прочетен: 879 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 09.02.2012 00:19


                      ЗАЩО НЕ ХАРЕСВАМЕ ХРИСТИЯНСТВОТО


източник:  www.antichristbg.com

През Средновековието като краен резултат от всички “богоугодни дела”, се заформя скромната идея, че светът на всяка цена трябва да се състои само и единствено от угодни на църквата, а следователно незнайно защо и угодни на Бога, християни. И за реализирането на тази своя идея, църквата прибягва до всяване на страх у масите чрез зловеща пропаганда – всичко, различно от официалната християнска доктрина е обявено за дело на Нечестивия. На пропагандаторите на това умно хрумване е дадена пълна свобода на собственото им въображение, така че да ръсят каквито им хрумне лъжи и гнусотии, за да набавят нови попълнения, уплашени от сатанинските зверства и треперещи вече за съдбата на безсмъртните си души в отвъдното овци... За църквата тази идея е поредният източник на пари и власт. Сатаната е обявен за лъжец – не бива да му се вярва, той изисква от подчинените си да му отслужват смразяващи кръвта ритуали, да бъдат развратни, да убиват… На следващите го също не трябва да се вярва, защото и те като своя господар, са много изкусни лъжци. Един вид връзват се ръцете на истинските сатанисти да кажат нещо за себе си, което да се различава от мнението на църквата по въпроса. Това обяснява и нежеланието на официалното християнство да си направи труда да задава въпроси относно сатанизма на самите сатанисти лично.

Ужасната бедност, болестите, непосилните данъци и високата смъртност, обаче изиграли лоша шега на това гениално християнско-църковническо хрумване. Хората мечтаели за друг, по-добър живот. И понеже църквата през Средновековието мислела само за себе си, за собствената си власт и финансово благополучие, се обръщали за помощ към Сатаната, за който същата тази църква тръбяла, че давал богатство в замяна на абсолютно подчинение на Мрака, което ставало чрез сделка – т.нар. продажба на душа. Запазените писмени свидетелства за сключени подобни “сделки” са трагикомични. Християнската църква, в стремежа си за още и още власт и богатства (от които разбира се най-облагодетелствани са тези, които са най-горе в йерархията), с тези си приказки за същността на сатанизма, неусетно създава една много зловеща форма на “сатанизъм”, която си съществува успешно и днес; - става въпрос за т.нар. Дяволопоклонничество.

Наложените по онова време от християнската църква забрана за свободен избор на религия (ако не си християнин, си мъртъв) и за свободно изказване на мнение, както и на широката, граничеща с лудост пропаганда на измислените от същата християнска църква смразяващи кръвта ритуали, нямало как да не сложат своя отпечатък върху понятието “сатанизъм”. Без достъп до адекватна информация за същността на сатанизма много хора били завлечени от християнската пропаганда, целяща да влее нови вярващи в църквата и да задържи там старите вярващи, за да може да преуспява последната. Някои заблудени хора не станали сатанисти, а се превърнали в дяволопоклонници. И наистина; никой християнин не би застанал срещу църквата, ако смята, че тя и християнството го защитават от всичкото зло, от жертвоприношение на децата му и от другите скверни дела на еретиците и в частност на сатанистите. За съжаление обаче психически болни хора приели дяволопоклонничеството, превърнали пропагандата в извратена реалност.

Интересно е да се разгледа как църквата се справя със създаденото от нея самата положение. Православната църква си падала по гоненията. Този любим нейн спорт активно бил прилаган върху богомилството, адамитството, манихейството, отшелничеството и други. Православните християни измъчвали еретиците по най-различни начини, за да се откажат от възгледите си. Най-ревностните разпространители на нехристиянски възгледи завършвали на кладата. Най-много патели богомилите, понеже били с най-голямо влияние.
Небезизвестният за своето време богомил Василий Врач бил изгорен на клада през 1111 г. И понеже учението на богомилите се смятало за ерес, а църквата не търпяла еретиците, според твърдението на Матей Едески, по времето на Алексей Комнин, десет хиляди еретици били хвърлени в морето, включително и родната баба на Алексей Комнин, а главата на богомилската секта, монахът Нифонт, бил осъден на ужасни изтезания. Брадата на монаха била оскубана косъм по косъм (а тя, по думите на летописците била гъста и дълга), след това, през време на разпита, палачът, който си разбирал от занаята, изтръгнал очите на жертвата си с пръсти. Накрая нещастният Нифонт също бил изгорен на клада. И не забравяйте, християнството е религия на милосърдието.

Обаче доминиканците са по-находчиви от православните, донякъде и защото османското нашествие на Балканите променя ситуацията - Мехмед ІІ Завоевателя издава специален ферман и с него насочва дейността на Вселенската патриаршия в посока на ролята и на идеален механизъм за контрол и подчинение на немюсюлманите.

Доминиканците изнамерили върха на милосърдието и човеколюбието. Те създали Инквизицията. През 1229 г. в Тулуза агенти – доминиканци се разщъкали навсякъде и докладвали за намерени ереси. За испанския инквизитор Торквемада пък (15век), известен с манията си да избива и новопокръстените християни и с изселването на евреите, освен със стандартното, наследниците на евреите казват, че го мразят повече от Хитлер, защото в Германия евреите се върнали веднага след войната, а в Испания – 450 години след Торкемадовата смърт... За 18 години "работа" (1483-1501) Томас де Торквемада се справил с над сто хиляди души - изгорени живи или подложени на аутодафе, осъдени да носят дрехата на позора, "санбенито", с конфискувано имущество, изпратени на доживотен тъмничен затвор и т.н.
На 21 юли 1542 г. папа Павел III учредил с була "свещена конгрегация на римската и вселенска инквизиция, неин свещен съд", с право на действие в целия християнски свят. В продължение на триста години старата инквизиция унищожавала и изкоренявала, като определено може да се каже, че ликвидирала всички ереси. Манията да се преследват вещици и магьосници обаче съвсем не била създадена, за да се пази спокойствието на средностатистическите християни, както някой би си помислил. Доста именити граждани били измъчвани и екзекутирани само, за да се конфискува имуществото им. И ако някой инквизитор се опитвал да бъде човечен, също отивал на кладата.

В Германия 220 000 флорина от подобна дейност преминали към джоба на Готфрид Джоан Фон Дорнгейм (неговият братовчед, епископ, изгорил само 900 вещици за периода 1623 – 1631г.). Мъченията в Германия включвали смачкване с тежести, стълба (уред за мъчение, изваждащ ставите на ръцете), къпане във вряща вода и други. Наказанията включвали отсичане на ръце, осакатяване, и изтръгване на женски органи с нагрети до червено щипци. В Англия Матю Хопкинс заявил, че има “списък на Дявола, в който са записани всички вещици в Англия през 17 век”. Както и сенатор Джон МакКарти, той учредил Комитет по-проверка на вещиците и печелел от това. И методите за мъчение били не по-малко ужасни от тези в Германия. На съвестта на Хопкинс за 1645 г. тежат 68 екзекуции само в Салфорк.

Dimmu Borgir - The Serpentine Offering -
http://www.youtube.com/watch?v=9vSAq1Z9QkQ

За 10 години Хитлер успял да избие 6 млн eвреи (което е долна лъжа - прочети "Сянката на цион" част 4-та). Просто е невъзможно да се представи в настоящето скромно съчинение, какъв е потокът от убийства, дело на църквата, продължил 4 столетия и то при условие, че ловът на привърженици на Сатаната е бил (доколкото това е документирано) много по-страшен и по-мащабен от зверствата на нацистите. Една от основните причини днес да продължава да се шири дяволопоклонничеството и да се създават дяволопоклоннически секти, продължава да бъде християнската пропаганда, която цели да втълпи определена представа за Сатаната, същността на сатанизма и сатанистите. Изследванията сочат, че пропагандата на християнството по въпросите на сатанизма, не се е променила почти никак от 1022 г. насам.

През въпросната 1022 г. в Орлеан група реформисти са обвинени, че нощем устройват сексуални оргии в подземни пещери или в изоставени къщи. Според обвиненията те повтаряли имена на демони и когато се появи зъл дух, светлините се гасят и следва оргия. Изворът гласи: "Децата, заченати по време на оргии, се изгарят 8 дни след раждането им... и от останките им се прави вещество, което се използва в кощунствена пародия на християнско причастие." Подобни обвинения след този момент се превръщат в клише - християнската пропаганда даже не си и прави труда да попромени нещо, за по-голяма достоверност, преди да залепи това обвинение на всеки неудобен и.

Скоро след горната дата, в документ от 1175 г. набеждават по тези същите обвинения еретици от Верона. През 11 век същите обвинения получават патарените, германските еретици и катарите. През 13 век в същото обвиниха Луциферианците (появили се през 1227 г. в Германия), Братята на Свободния Дух от долината на Рейн, апостолиците от Северна Италия. През 14 и 15 век адамитите бохемци са обвинени в същото. Изобщо цялата история на християнската пропаганда е изпъстрена с това клише - сатанистите правят оргии, принасят на Сатаната човешки жертвоприношения и избиват деца. Сега с днешна дата пропагандата е същата и ефектът е заблудени от нея дяволопоклонници, които бидейки лишени от адекватна информация за същността на сатанизма често извършват глупави ритуали, всякакви противообществени деяния, обединяват се в зловещи секти с престъпни цели. Особено Lucerna Extincta in loco subterraneo (угасено светило на подземно място) взе да става много популярно клише – става дума за сатанинските оргии, които се определят като някакво абсолютно зло със страшни последици за участниците!

Посочената пропаганда не включва информацията, че ритуалните оргии, предшествани от загасяне на светлините, се наблюдават у народи като кюрди, тибетци, ескимоси, малгаши, нгаджу, дяки, австралийци и те не го намират за дяволско, а ги извършват с цел да се предотврати примерно суша или да се даде магико-религиозна подкрепа при щастливо събитие (брак, раждане на дете и др.). Това упорито насаждане на старото клише издава страха на християните от всичко, което не им изнася, пък обявяването на неизнасящото им и на неизнасящите им хора за поклонници на Дявола е само удобна рутина.

В библията пише глупости относно създаването на вселената и днес никой християнин не им вярва. Според библията бог създава мъжа, а според биологията "създаването" на човека е продукт не на системата "бързи, смели, сръчни" (както описва библията, която не признава еволюцията, защото бог е създал всичко, което се вижда, за еди колко си дена и нищо не е трябвало да се развива и не се развива), а е продукт на 3.5 милиарда години развитие (3.5 милиарда години са изминали от както се появяват първите живи организми на планетата ни). Тази еволюция не е станала толкова просто - ей хоп и направо има хора тука, както би се получило, ако имаше външна намеса на Бог и особено пък, ако се вярва на написаната му лична божествена диктовка - БИБЛИЯТА! Но противно на твърденията на библията - никой вид не е постоянен и уникален. Дори човешкият такъв. Човекът се отнася към гръбначните и е в родствени връзки с рибите, земноводните, и влечугите. А според библията такава връзка между човека и другите живинки няма, богът уви, не знаел за въпросната връзка.
Според библията Бог ги създал живинките отделно едно от друго, без родствени връзки помежду им и лишени от право да се развиват. Обаче различието в нуклеотидните последователности на ДНК при човека и шимпанзето е 1.1%, защото имаме измрели общи прародители, което е доказателство, че сме се развивали, а не са ни създали нас хората отделно и специално, нито са били създавани животни отделно и специално. Най-общо еволюционният ни път, очертан от науката е : Генетичният код на човека е от първите едноклетъчни. Двустранно-симетричното тяло ни е наследено от безгръбначните животни. Костния ни скелет е по наследство рибешки. Слуховият ни апарат е също по наследство от рибите. Петопръстият ни крайник е спомен от времето, когато сме били земноводни и влечуги. После сме били примитивни бозайници и това е докарало нашите удължени крайници, диференциална зъбна система, млечни жлези, окосмяване и т.н. Еволюция в процес на 3.5 милиарда години, в която няма и следа от намеса на Бог или на висша сила. Еволюция, която няма нищо общо с описаното "сътворение" в библията.

Стенли Милър - химик, биолог, за да разбере как се е появил живота, по експериментален път пресъздава условията на земята, които ги е имало преди 3.5 милиарда години (пресъздава състава на първичните океани и атмосфера в умален мащаб, пресъздава буря под формата на електрични искри и други). Така след известно време се завъжда жива материя от нежива материя. В института "Макс Планк" в момента немски учени работят по следващата стъпка - РНК-вериги с над 400 сегмента всяка, получени от нежива материя, ги коткат да им се включи автоматично един Дарвинов процес на разчитане, според който копиралата се най-бързо РНК-молекула става победител.

И сега разбира се всичките тези доказателства, че в библията пише глупости за сътворението на света за християните не значат нищо. Според тези същите християни бога им не само, че никак не е създал вселената според както пише в свещената му книга, но и този бог не е на небето в буквалния смисъл на думата, според както пише в свещената му книга - и този бог не е нареждал да се извършват убийства в негово име и сам не е убивал, въпреки че в Библията на християните има описани подобни не едно и две негови действия... Християнството мутира, християните както и преди в миналото, та и сега в настоящето, а вярвам че и в бъдещето, просто няма да си четат свещената си и продиктувана лично от бога им Библия, а ще си измислят каквото им е угодно и ще наричат с неговото име християнството си. Само дето това няма да е християнството такова, каквото е описано в свещената и диктувана лично от бога им библия, която регламентира кой е бога и какъв е той. Всъщност християните в една доста голяма тяхна част, в защита на неграмотното сътворение на света от бога, което библията им описва, ще да кажат следната глупост, противоречаща на свещено диктуваната лично от бога им библия: “Ми тя библията е писана, за да могат да я разберат предците ни, които били лишени от достиженията на нашата наука и не биха асимилирали сложни понятия”. Тези хора, които я казват тази изцепка и през ум не им минава, че знанието за четмо и писмо за всички е дар сравнително от скоро. Някога не е било така. Грамотни били единствено много богатите и тяхната грамотност, която тогава минавала за добра за времето си, днес се равнява на знанията на третокласник или четвъртокласник. Масово хората не умеели нито да четат, нито да пишат, и повечето си умирали без нито веднъж през живота си да видят книга в приблизително истинския смисъл на думата. Книгите били рядкост и били много скъпи. А християнството се разпространявало на три “свещени” езика, които уви, простолюдието не разбирало. Един от тези езици бил латинският, освен това също се проповядвало и на гръцки и еврейски.

Уважаеми християни, убедена съм, че 99,9% от вас, ще постъпят по абсолютно същия начин, по който и вашите предци са постъпвали, когато са им проповядвали “божието слово” на латински, гръцки и пр. – ще се опулите неразбиращо. Действително по някое време християнството мутира и езиците на които може да се проповядва “божието слово” нарастват значително, но до около 18 -19 век не случайно църквата дърпала конците на миряните. Та как беше – библията била писана, за да я разбират предците ни и да им е по-ясно?! Има и още няколко момента, които особено много ме дразнят в християнската доктрина. Например как Исус умрял за човешките грехове. И ето как точно той умрял: Бог изпраща сина си и то, за да бъде този син УБИТ БЕЗ ДА Е ВИНОВЕН ЗА НИЩО. И този син пищи: "НЕКА МЕ ОТМИНЕ ТАЗИ ЧАША ГОСПОДИ", но Бога го оставя да умре НЕВИНЕН - И ТО НЕ, ЗА ДА ИЗКУПИ ВСИЧКИ ГРЕХОВЕ, А ЗА ДА ИЗКУПИ САМО ПЪРВОРОДНИЯ ГРЯХ, а после Исус възкръсва. Дразни ме, че християните се кефят, че този тъй невинен Исус е умрял за техните грехове. Аз не разбирам защо е тази тяхна радост и защо е това тяхно задоволство от описаната смърт, поради няколко причини. Като за начало не разбирам идеята за първородния грях! Въз основата на каква логика трябва всички да отговаряме за това, че Адам и Ева били подведени от някаква си измислена ГОВОРЯЩА ЗМИЯ (която не е сатаната, защото в библията не пише, че тази змия е сатаната). Все едно мен ме подвеждат измамници и ми взимат да кажем апартамента. И мен ме преследват ведно с измамниците и ме съдят, задето са ме измамили други и така си ме съдят наравно с мошениците, понеже съм адски много страшно виновна, че са ме измамили. Получавам си аз присъдата, изтърпявам си я най-чинно, но уви; не е достатъчно. Осъждат и децата ми, също и децата на децата ми и така до края на света! Нещо ето такова е първородният грях според християнството - всички след Адам и Ева се водим грешни с първороден грях до въображаемата смърт на Исус (която смърт ни лишава от първородния грях - само от него, другите видове грехове си стоят – така е според библията и по канона на православната църква в България), защото според библията Адам и Ева били измамени от някаква си змия да съгрешат, ядейки от забранен плод, за който бог ги ИЗЛЪГАЛ, че е смъртоносен. Не разбирам защо бога е излъгал Адам и Ева, че ще умрат при яденето. Защо е трябвало да ги ЛЪЖЕ? И как изобщо смъртта на един невинен оневини християните и целия християнски свят от този грях, аз посмъртно няма да схвана сигурно!

Макар че аз не разбирам и в какво са сбъркали Адам и Ева, та да се водят грешни. Защото прочитът на Библията показва как Бог излъгал първите хора, че ядейки от забранените дървета, те ще умрат. Те яли и открили, че бог ги излъгал и няма да умрат, а бог се уплашил, цитирам библията, Битие 3: "И ГОСПОД Бог каза: Ето, човекът стана като един от НАС (б.авт. – кои “НАС”, нали е един бог или може би тук се обажда шизофренията), да познава доброто и злото. И сега, да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно 23. Затова ГОСПОД Бог го изгони от Едемската градина да обработва земята, от която беше взет. Ами Исус, който умира, за да ни спаси всъщност от този доста скалъпен първороден грях - има нещо гнило тук според мен... Как така един НЕВИНЕН ще плаща за греховете на поне според мен невинните наследници на Адам и Ева!?! Все едно аз ставам жертва на измама, осъждат ме, изтърпявам си наказанието, почват да съдят и децата ми и децата на децата ми за моите "грехове" и някакъв си там от улицата баща съвсем случайно решава, че сина му трябва на всяка цена да седне на електрическия стол вместо мене, за да се оневинят децата ми и децата на децата ми и аз да се оневиня! Онзи син пищи, че не ще да мре по този начин и ако може да го отмине, но кой го пита. Убиват го и аз съм НЕВИННА КАТО УТРИННА РОСА, ВСЕ ЕДНО НИКОГА НЕ СЪМ БИЛА ИЗМАМЕНА, ДЕЦАТА МИ И ТЕ ВЕЧЕ СА НЕВИННИ, ДЕЦАТА НА ДЕЦАТА МИ СА НЕВИННИ И ИЗОБЩО ВСИЧКИ СА НЕВИННИ! И всички ръкопляскат на убития вместо на мен за моя "грях" НЕВИНЕН, задето децата ми и техните деца, след тази пролята невинна кръв вече са невинни, покрай тях и аз ставам невинна! Лелееее! Дано никога да не ме стига такова правосъдие! Що за отврат е това?!!! Как може християните да почитате убит за ваш измислен грях невинен човек (бог), който не е искал да умира за вас, независимо, че после ще възкръсва!? Изобщо как вашата ценностна система, уважаеми християни, позволява НЕВИННИ ДА ПЛАЩАТ ЗА ВАШ ПЪРВОРОДЕН ГРЯХ, за да се получи вие да се оневинявате след това? Защото приемайки Исус вие приемате смъртта на един НЕВИНЕН, за да се ОНЕВИНИТЕ! Какъв морал освен това у Исус: "Марко 9:42 А който съблазни или подведе към грях едно от тези малките, които вярват в Мен, за него би било по-добре да му се окачи голям воденичен камък на врата и да бъде хвърлен в морето" Ми окачете и на врата на съседката един гоооляяяяяяям воденичен камък и я изхвърлете в морето край Варна, че е много красива и ви влече да съгрешавате! Сам Исус е казал: "Матей 10:34 Да не мислите, че дойдох да донеса мир на земята; не дойдох да донеса мир, а меч." Щом носи меч, а не мир - какви ценности донася и как да се вярва на "НЕ УБИВАЙ"!?! Е, да де, поне едно е сигурно и видно от историята - религията на Исус наистина е донесла МЕЧ и те, християните, освен че изпосякоха с меч всички нехристияни, се изпосякоха с меч и едни други: Религиозни войни - християни срещу християни... Красота ненагледна, която няма да се види в историята на никоя друга религия, освен в християнската (мюсюлманския джихад поне не е насочен към избиването на мюсюлмани вкл.). А цяла Европа се залива в кръвта на самоизбиващи се в религиозни войни християни. Статистиката от последните от тоя тип войни, които били в Германско са: 13 милиона убити, т.е. около 70% от населението на германските и бохемските земи, разрушени 1630 града, 18 000 села. На Германия и трябвали 100 години за да се възстанови икономически и демографски от тази война, която се е състояла от християни вътре в самата държава, а не е с източник външен агресор. И това не е само в Германия, а и във Франция, Италия и другаде! Отделно от това Европа е преживяла много войни и по линия на враждуващи по между си християнски държави. И аз много се чудя като чета как всяка от тях се молела на бога за унищожението на другата и си мисля, какви ли ценности са имали тези християни тогава? Красота ще да е било, Исус вярно во истину им донесе меч!

Освен това самата библия утвърждава доста антиценности. В новия завет на библията НЕ ПИШЕ - убивай по изключение, А Е НАПИСАНО ясно и еднозначно: "НЕ УБИВАЙ". Нали така. Но в стария завет на същата тази библия е написано друго - "УБИВАЙ" и то е написано толкова пъти, че ония видни езичници-индианци, дето убивали в името на бога си сума народ, спокойно мога да им услужа с ряпа да си я гризкат. В стария завет, който не трябва да се разглежда отделно от новия, направих следните извадки на утвърдени антиценности: Библия, Изход, гл.21, регламентира се какво се прави: 1/"Ако купиш роб..." - БОГ ОДОБРЯВА РОБСТВОТО? 2/"Ако някой продаде дъщеря си за робиня" - БОГ ОДОБРЯВА ПРОДАЖБАТА НА СОБСТВЕНИТЕ ДЕЦА В РОБСТВО!? 3/"Който удари баща си или майка си непременно да се умъртви" - НАЛИ уж беше "НЕ УБИВАЙ"! А няма ли право едно дете, което е заплашено да бъде продавано в робство, да мрази родителите си и да ги бие? Ами ако баща е изнасилил дъщеря си, а тя му се е противила и го е халосала няколко пъти в знак на самозащита, бащата е длъжен да убие дъщеря си, защото така пише в "справедливия", макар и суров законен ред на Библията, според който няма значение по какъв повод удряш родител, а има значение само последното, т.е. факта, че е извършен удар?!!! 4/ "който хули баща си или майка си непременно да се умъртви" - пак велика справедливост, нали, човеколюбиво... АМА НАЛИ НЕ УБИВАЙ! Освен това кой е този, дето ще съди дали действително е било хула? Опасявам се, че това не е бог, а този, който е “хулен” и който по разбираеми причини може да иска истината да си отиде заедно с изричащия я. 5/ "око за око, зъб за зъб, ръка за ръка, нога за нога, изгаряне за изгаряне, рана за рана, удар за удар". Това го пише в Библията, в която пише както "НЕ УБИВАЙ", така и нещо от рода на "ако ти ударят як ляв прав, обърни си и другата буза за още"! Е, сега на кое да се вярва от двете - да трепем ли или да си траем - като и двете са зададени императивно, т.е. да се спазват без изключение във всички възможни случаи (самият Исус казва, че носил меч за хората, а не мир - та май по-скоро е първото)... Да ме прощават християните - но каква ценност е мечът?

А ето и примери за толерантност пак от Библията, те са от гл.22, Изход: -"Магесница жива да не оставиш". АМА НАЛИ "НЕ УБИВАЙ! (обаче убиването е спазвано и от православни и от католици най-чинно, както и следващото) -"Който жертва на кой да бил бог, освен на Господа, ще се обрече на изтребление". АМА НАЛИ - "НЕ УБИВАЙ"! Ето и един особен случай, според който бог не само, че изисква да се убива, но и защитава извършителите на напълно безпричинни убийства: из Царе 15-2,3: 2.Така казва ГОСПОД на Войнствата: Спомних си какво направи Амалик на Израил, как застана на пътя му, когато Израил идваше от Египет. 3."Иди сега и разбий Амалик, и изпълни над него проклятието. Не го щади, а убий от мъж до жена, от дете до кърмаче, от говедо до овца, от камила до магаре". Особено впечатление тук прави кръвожадността на християнския бог. Той не просто иска смърт, но иска смъртта и на деца и кърмачета, дори и говедата, овците, камилите и магаретата му се виждат толкова опасни, че следва и те да бъдат избити, защото трябва ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ПРОКЛЯТИЕТО. Бог е Любов! Наистина е ЛЮБОВ! Но ЛЮБОВ КЪМ КРЪВТА НА НЕВИННИТЕ. След като по негово нареждане бъдат избити например децата и кърмачетата, те ще да отидат право при Исус, защото Исус обича децата! Из Битие, гл.4 "Понеже мъж убих.... Ако на Каина се отмъсти седмократно, то на Ламеха ще се отмъсти 77 кратно!" както рекъл Ламеха, тъй и Бог се погрижил и то станало...” АМА НАЛИ "НЕ УБИВАЙ"! Как тогава да разбирам божествената защита, която се дава на Каин и на Ламеха, задето УБИВАТ?

И сега внимание. Кой мислите, че е Ной? Ной е син на убиеца Ламеха!!! Добра кръв, тръгнал да го спасява бога от потопа, нали? Кръвта на наследника на един УБИЕЦ. Всъщност бог изглежда си прави човечество, селектирайки избраници измежду палачи и убийци! Божията любов към кръвта в библията е очертана още в самото и начало. Визирам историята за Авел и Каин. Каин, както вече посочих, получи защита от Бог за убийството на брат си Авел и други, в случая Ламеха, който убива безпричинно юноша, като разбират за туй и последваха примера му и също получават защита. Но всичко тръгва от Каин. Авел, а не Каин (както мнозина не прочели библията си християни се бъркат) е принесъл агне – кървав дар за бога си. Каин е принесъл плодове. Бог избира кръвта на убитото животно (вероятно, защото е месояден), а пренебрегва плодовете на Каин. Това унижение, задето е отхвърлен от бога си, тласка Каин да убие брат си Авел. И братоубийството на практика връща обичта на бога към Каин и Каин получава благословията на бог, изразяваща се в това да не бъде убиван от никой, т.е. протекция срещу наказание за извършената от него постъпка. Въпрос – кой да не убива Каин (Адам и Ева са единствените ПЪРВИ хора и те са му родители, та може би Каин се е плашил, че те ще го убият; защо Каин е смятал, че родителите му ще искат да го убият), - Авел нямал деца. Всички хора, описани в библията са от Каин насам. Страхотна кръв преумножава богът, нали? Въпрос към християните: как се е появило потомството на Каин? Според библията той познал жена си. Обаче единствената друга жена според библията е майка му. Бог позволява КРЪВОСМЕШЕНИЕ?
          




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hektor666
Категория: Новини
Прочетен: 71441
Постинги: 24
Коментари: 20
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930